Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.  OK
. .

The page is printed

Proiecte anuale

Susţinem viitorul

DB Schenker continuă să sprijine organizaţii non-guvernamentale şi proiectele acestora din domeniul social, educaţie sau mediu.

În anul 2016, au fost alese 12 proiecte pe care compania noastră le va susţine. O parte dintre proiecte sunt în totalitate noi, iar altele reprezintă o continuare a celor începute în anii precedenţi.

Cele 12 proiecte sunt repartizate regional pentru fiecare zonă în care DB Schenker are o sucursală, dar susţinem şi proiecte cu acoperire naţională.

Astfel, la nivel naţional, cu activităţi de CSR în toate sucursalele, DB Schenker sprijină un proiect de mediu, opt de educaţie, două sociale şi unul cultural.

Proiectele sunt, după cum urmează:

La nivel naţional, cu activităţi în toate sucursalele vom susţine

1.    Inițiativa “Plantăm fapte bune” a Asociației EcoAssist – sprijinim această asociație încă din 2012, având o misiune apropiată de ceea ce DB Schenker își propune – un mediu mai curat și mai verde, prin plantarea de copaci în zonele cu probleme (deșertificare, alunecări de teren, terenuri nefolosite). Astfel, alături EcoAssist vom participa la plantări de copaci în primăvara lui 2016, în mai multe județe din țară, ca o continuare a evenimentului din această toamnă.

2.    Proiectul “Dă-ţi pasiunea mai departe” al Asociaţiei Lindenfeld, îşi propune ca prin intermediul a peste 200 voluntari, să producă o schimbare pentru  copiii din orfelinate. Aceştia vor organiza activităţi educaţionale prin care vor face teme cu copiii, îi vor duce la muzee, teatre. Acest proiect, demarat anul trecut, care a primit premii pentru implicare şi obiectivele realizate.

3.    Proiectul “Ateliere de teatru şi retorică pentru copii şi angajaţii DB Schenker”- este propus de Asociaţia Teatrul Vienez pentru Copii cu care am colaborat şi în 2015. În 2016, vom organiza alături aceştia ateliere de teatru şi improvizaţie pentru copii, dar şi seminarii de retorică/public speaking pentru angajaţi.

Bucureşti:

4.    Fundaţia Metropolis - “Parcul pentru copii Acasă”. Fundaţia va construi un parc de joacă pentru copiii instituţionalizaţi pe care îi are în grijă, dar cu acces şi pentru copiii din zona Drumul Săbăreni, o zona săracă a Bucureştiului.

5.    Serviciul de Ajutor Maltez – “Suport educaţional pentru copiii din comunitatea noastră”. Acest proiect se adresează copiilor cu posibilităţi financiare reduse, din familii monoparentale, aflaţi în pericol de abandon şcolar de la Şcoala Sfinţii Voievozi, care vor beneficia de programe educaţionale de tip afterschool şi o masă caldă în fiecare zi. 

Arad:

6.    Fundaţia Dezvoltarea Popoarelor  - “Cresc Mare” – Scopul proiectului este de a oferi unui număr de 15 copii care frecventează Centrul de Zi Santana un model educativ bazat pe activităţi creative, printr-un program de tip afterschool. Copiii provin din familii cu situaţie materială precară, aflaţi în risc de abandon şcolar. De asemenea, ei vor primi şi rechizite pentru şcoală.

Cluj:

7.    Asociaţia Culturală “Art-Cord” cu  proiectul “La cinema sunt cineva” îşi propune să scadă agresivitatea în școli, creșterea stimei de sine și a abilităților sociale în rândul adolescenților prin intermediul vizionării de filme educative și artistice. După vizionarea filmelor, adolescenții sunt implicați în dezbateri împreună cu psihologi și profesori.

8.    Serviciul Maltez “Masa pe Roţi” –  Prin acest proiect, 20 de bătrâni lipsiți de alt ajutor, vor primi o masă caldă în fiecare zi, timp de o lună. Mâncarea le este adusă acasă de voluntarii și angajații asociației.

9.    Habitat pentru Umanitate – “Youth Build 2016” – Cinci tineri, proveniți din familii sărace, vor avea ocazia să își ia carnetul de șoferi, pentru a-și crește șansele de angajabilitate. De asemenea, vor beneficia de consiliere și de activități educaționale.

Constanţa:

10.  Civicum Voluntaris -  “Civimateca 2” – Această inițiativă își propune să educe 800 de elevi din județul Constanța pe teme civice, prin implicarea lor în activități ce presupun crearea de filme educaționale.

11.  Civicum Voluntaris –  „Găini ouătoare pentru un trai mai bun” – mai multe familii cu mulți copii, care locuiesc în condiții precare și au dificultăți în a se întreține vor primi nutreț și găini ouătoare, pe care sunt obligați să le înmulțească și să le dea altor familii sărace.  Din vânzarea de ouă își vor putea asigura un venit minim. 

Iaşi:

12.  Caritas – „Un alt fel de şcoală” – este un proiect sprijinit de DB Schenker în ultimii ani, prin intermediul căruia 25 de copii din familii sărace vor participa la activități educaționale la centrul Caritas, unde vor primi și o masă caldă.

Fiecare dintre aceste proiecte are obiective clar definite, pe care echipa de CSR a DB Schenker le va urmări, astfel încât să fie îndeplinite. Pentru fiecare sucursală a DB Schenker, ONG-urile vor propune activităţi de voluntariat, astfel încât să putem contribui activ.

 

 

 

Ultima actualizare: 10.03.2016

La începutul paginii