Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.  OK
. .

The page is printed

Acţiuni de mediu

Proiecte

DB Schenker acordă un interes major față de respectarea mediului înconjurător, investind în acțiuni și proiecte menite să producă efecte durabile și un consum de resurse eficient.

Ceala, o pădure mai verde! - în parteneriat cu  Asociaţia PAEM

Pădurea Ceala, componentă a Parcului Natural Lunca Mureşului din Arad, este un loc frecventat de numeroşi vizitatori. Astfel, în cadrul proiectului se va efectua o campanie de informare şi conştientizare a cetăţenilor din localităţile arădene situate la marginea Parcului Natural Lunca Mureşului. Se vor amenaja 3 locuri de picnic în Pădurea Ceala, zona Zori de Zi, şi se vor organiza 2 acţiuni de ecologizare a pădurii, cu ajutorul colegilor de la sucursala Arad.

Alianţa faptelor bune din Pata Rât - în parteneriat cu  ALIAT

Organizaţia non-guvernamentală ALIAT îşi propune să îmbunătăţească viaţa a 76 de familii din cadrul zonei „Noul Pata Rât – Colina Verde”, din comunitatea Pata Rât, localitatea Cluj-Napoca, o locaţie cu grave probleme de mediu. Proiectul va demara cu organizarea unei acţiuni de ecologizare a zonei „Noul Pata Rât”. Ulterior, vor fi amenajate un spaţiu de joacă şi un spaţiu verde. În proiect este prevăzut şi un teren pentru activităţi sportive precum baschet, tenis, volei sau fotbal.

Plantăm fapte bune – în parteneriat cu Asociația EcoAssist

Acest proiect își dorește soluționarea unor probleme precum alunecările de teren ale comunităților locale din mai multe județe din România, prin identificarea de zone puternic afectate de defrișări și prin plantarea de copaci.

Recicleta extended – în parteneriat cu Viitor Plus - Asociația pentru dezvoltare durabilă

Recicleta este un proiect nou în România care îmbină toate cele trei direcții ale dezvoltării durabile: protejarea mediului, echitate socială și dezvoltare economică. Sunt propuse soluții practice ale unor probleme urbane cu impact asupra mediului și, în acelasi timp, vine și cu soluții pentru problemele sociale și rezolvări la lipsa de informare a cetățenilor cu privire la colectarea selectivă.

Monitorizarea Delfinilor din Marea Neagră – în parteneriat cu Asociația Nonguvernamentală ecologistă Mare Nostrum

Proiectul prevede relansarea activităților de colectare de date, privind apariția delfinilor în apele litorale românești, capturile accidentale și eșuările din zona litoralului românesc. Au avut loc atât monitorizări terestre, cât și acvatice, dar și sesiuni de informări în școli, în urma cărora s-au  recrutat noi membrii voluntari.

Ore colorate…verde! – în parteneriat cu Asociația Green & Wild

Proiectul își propune implementarea unui program de educație de mediu în 5 școli din județul Cluj, localizate în mediul rural la nivelul elevilor din clasele I-IV, având 100 de beneficiari.

Ultima actualizare: 09.10.2014

La începutul paginii