Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.  OK
. .

The page is printed

Acţiuni de mediu

Campanii de voluntariat

Campaniile şi proiectele susţinute de compania DB Schenker sunt menite să producă efecte durabile şi să reducă impactul nociv al omului asupra mediului înconjurător

Let’s do it Romania!

Începând cu 2010, angajaţii DB Schenker din cele 5 sucursale ale companiei participă la acţiunile de ecologizare, printre care şi programul Let's do it, Romania!

Peste 60 de angajaţi au fost animaţi de dorinţa de a produce o schimbare în ceea ce priveşte modul în care arată spaţiile verzi.

Reciclăm

În permanenţă, folosindu-ne de mijloacele de comunicare internă, angajaţii sunt informaţi cu privire la importanţa reciclării şi modul în care aceasta se poate realiza. Cutii de reciclat sunt puse în fiecare birou, cantitatea adunată de hârtie şi plastic fiind preluată apoi de colectori autorizaţi.

Împreună cu Asociaţia Viitor Plus, am organizat un workshop cu privire la reciclare şi reutilizarea anumitor materiale, la care au participat 15 angajaţi. După discuţii şi prezentarea asociaţiei, am creat obiecte din hârtie, care pot fi folosite la birou.

Plantăm fapte bune!

"Plantăm fapte bune în România” este o iniţiativă naţională de împădurire pe bază de voluntariat, începută în 2011 – Anul Internaţional al Pădurilor şi Anul European al Voluntariatului – de către Asociaţia EcoAssist din Bucureşti.

Misiunea acestui program este de a implica societatea civilă, autorităţile, companiile şi mass-media în creşterea şi protejarea pădurilor. Aceasta este o iniţiativă socială națională care își asumă continuitatea acțiunilor pe o perioadă de 5-7 ani.

Implicarea DB Schenker a început la finalul anului 2012 şi va continua pe termen lung. Cu sprijinul companiei, în 2013 s-au plantat 2 ha în judeţul Iaşi, localitatea Bălţaţi, s-au efectuat lucrări de îngrijirea a 2 plantaţii deja existente în Satu Mare, localitarea Ardud şi Argeş, localitatea Tigveni şi s-au cartat în judeţele Cluj şi Iaşi anumite zone despădurite.

Green&Wild

Unul dintre proiectele desfăşurate sub umbrela mediului şi educaţiei, numit “Ore colorate… verde”, organizat de Asociaţia Green&Wild şi Asociaţia Inceptus, a avut loc la Cluj în perioada decembrie 2012 - aprilie 2013. Acţiunea s-a desfăşurat în cinci şcoli din judeţul Cluj localizate în mediul rural la nivelul elevilor din clasele I-IV, cu susţinerea DB Schenker şi implicarea activă a şapte angajate voluntare. Prin acest proiect s-a urmărit creşterea gradului de conştientizare şi îmbunătăţirea cunoştinţelor referitoare la mediu ale copiilor cu vârstele cuprinse între 6 şi 10 ani care trăiesc în mediul rural. Informaţiile referitoare la mediu au fost transmise în principal prin ateliere de creaţie în care au fost folosite materiale reciclabile.

Ultima actualizare: 18.02.2016

La începutul paginii