Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.  OK
. .

The page is printed

Profilul companiei

Expertiză logistică globală cu o bază solidă în expediţiile feroviare

DB Schenker reprezintă divizia de transport şi servicii logistice ale grupului Deutsche Bahn. Compania de logistică este al doilea furnizor global de transport şi servicii logistice, stabilit în funcţie de rezultatele financiare şi performanţă

În anul financiar 2015, DB Schenker a generat o cifră de afaceri de 15.45 miliarde euro. Prin divizia de transport şi servicii logistice, DB ocupă poziţia de lider mondial în expediţiile aeriene şi maritime, deţine cea mai densă reţea de transport rutier din Europa şi beneficiază de expertiza celei mai mari companii din industria feroviară a continentului. Cu aproximativ 2.000 locaţii în cele mai importante regiuni economice ale lumii, DB Schenker dispune de o reţea globală orientată către relaţiile cu clienţii, dar şi spre calitate şi sustenabilitate. Acest succes se datorează în primul rând celor 95.000 angajaţi DB Schenker, a căror activitate se bazează pe  satisfacţia clienţilor şi calitate.

DB Schenker înseamnă performanţă, servicii şi siguranţă, indiferent de complexitatea sau proporţiile activităţilor logistice sau a cerinţelor. Suntem bine echipaţi pentru orice provocare datorită modelului de business solid. Pieţele internaţionale emergente şi creşterea fluxurilor de bunuri sunt provocări cu care ne confruntăm în fiecare zi, dar, în acelaşi timp, sunt elementele care conduc afacerea noastră. Clienţii noştri, de la afaceri locale de familie, până la corporaţii internaţionale, trebuie să poată reacţiona cu viteză şi flexibilitate, la nivel global. Fie că vorbim de achiziţii, producţie sau pieţe de desfacere.

Ne-am propus să conectăm aceste pieţe folosind servicii logistice ecologice, intercontinentale şi unitare. Pentru a face acest lucru am dezvoltat soluţii door-to-door adecvate şi pachete de servicii complexe ce acoperă întreg procesul.

Avem o prezenţă în peste 130 ţări în toată lumea; lucrăm într-o reţea, dar operăm la nivel local. Oferim servicii integrate dintr-o singură sursă: operaţiuni de transport unitare – fie că este vorba de trenuri de marfă, camioane, nave sau avioane – combinate cu servicii logistice complexe adiţionale. Datorită experienţei noastre în industria de specialitate, am fost un partener îndelungat pentru industriile auto, a bunurilor de consum şi a electronicelor, doar pentru a oferi câteva exemple. Oferim clienţilor noştri un număr tot mai mare de soluţii integrate în aceste segmente de piață.

Ne adaptăm în permanenţă la creşterea gradului de conştientizare privind protecţia mediului. Într-o perioadă în care problemele de mediu devin din ce în ce mai mult o responsabilitate socială, ne ajutăm clienţii să reducă amprenta de dioxid de carbon. Activităţile companiei DB Schenker sunt integrate în Programul de Protecţie a Mediului 2020 realizat de grupul DB. Prin acest program grupul îşi propune să reducă emisiile de dioxid de carbon specifice serviciilor cu 20 procente la nivel global în perioada 2006 – 2020. Acest obiectiv se bazează pe realizările efectuate în ultimii ani: grupul DB a redus deja emisiile de carbon ale transporturilor feroviare cu peste 40 procente din 1990. Divizia de servicii logistice a definit obiectivele specifice de economisire în toate segmentele afacerii, spre exemplu în optimizarea flotei auto şi îmbunătăţirea eficienţei energetice a depozitelor şi birourilor.

Grupul DB cuprinde diviziile DB Cargo şi DB Schenker 

Cu peste 66.000 angajaţi şi o cifră de afaceri de 15.45 miliarde euro, DB Schenker, cu cele trei unităţi de activitate, este liderul global al industriei. Divizia de logistică include servicii de transport rutier la nivel european, expediţii aeriene şi maritime, soluţii logistice sofisticate, precum şi managementul lanţului de aprovizionare la nivel global, toate dintr-o singură sursă. De asemenea, specialiştii în servicii logistice deţin o experienţă importantă în industriile auto, electronicelor, bunurilor de larg consum, dar şi expertiză în serviciile pentru târguri şi expoziţii, transporturi speciale şi soluţii pentru evenimente sportive de amploare.

DB Cargo, divizia de expediţii feroviare a Deutsche Bahn, este lider în Europa în furnizarea de servicii de transport pentru calea ferată, cu aproximativ 4,84 miliarde euro cifră de afaceri şi 31.000 angajaţi.

DB Cargo deţine propriile companii, subsidiare, afilieri şi asocieri în participaţiune, toate activând în 15 ţări din Europa. Datorită organizaţiei internaţionale, DB Cargo oferă servicii de transport eficiente de trenuri bloc, vagoane singulare sau soluţii intermodale. Industriile oţelului şi a cărbunelui, a produselor chimice, a materialelor de construcţii, a bunurilor de consum şi industriale, precum şi segmente din industria auto reprezintă domeniile principale de activitate a companiei.

Compania operează aproximativ 4.900 expediţii feroviare zilnic. Transporturile de mărfuri pentru anul 2013 au totalizat 104 miliarde tone kilometrice, din care DB Cargo a transportat 390.1 milioane tone. DB Cargo deţine cea mai mare flotă din Europa ce cuprinde aproximativ 92.000 vagoane de marfă şi 3.067 locomotive, multe dintre acestea fiind locomotive multi-sistem utilizate pe plan internațional. Aproape 60 procente dintre trenurile de marfă traversează deja cel puţin o frontieră.

Date și cifre despre divizia de transport si logistică a Deutsche Bahn:

  • Peste 100.000 camioane: Trenurile de marfă ale grupului DB transportă pe cale ferată echivalentul a peste 100.000 camioane, economisind 4.4 milioane tone metrice de emisii de dioxid de carbon anual.
  • 11.000 kilometri: cea mai lungă rută feroviară parcursă de DB. Piese auto sunt expediate de către BMW pe ruta ce leagă Leipzig, în Germania şi Shenyang, în Nord-Estul Chinei.
  • 4.000 tone metrice: gabaritul celui mai greu tren de marfă. Aceste trenuri transportă minereu de fier de la porturile Mării Nordului la oţelăriile din Germania.
  • 6 milioane de automobile: specialiştii DB Schenker în logistică contractuală colaborează anual la producţia a şase milioane de automobile. Peste 3.300 de automobile sunt expediate zilnic pe nave oceanice.
  • 6,2 milioane metri pătraţi: zona de facilităţi logistice operate de către DB Schenker la  nivel mondial.
  • 64.4 milioane tone metrice: cantitatea aproximativă de oţel transportată de DB Cargo Germania în 2011.
  • 250 de trenuri cu autovehicule finalizate şi piese traversează Europa zilnic. Experţii în industria auto de la DB Schenker au grijă ca trei milioane de autovehicule să fie livrate anual pe calea ferată.
  • 32.000 de servicii, programate săptămânal în mod regulat, sunt oferite de către DB Schenker, prin divizia de transport terestru. Reţeaua transporturilor programate conectează cele mai importante regiuni economice ale Europei.
  • Cu 1.200 de curse aeriene charter proprii anual, DB Schenker prin serviciile de expediţii aeriene oferă clienţilor capacitate suficientă pentru schimbul rapid de mărfuri la nivel global.


Ultima actualizare: 04.04.2017

La începutul paginii