Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.  OK
. .

The page is printed

Știri

Rezultate financiare Deutsche Bahn AG: o creștere a veniturilor în S1 2017

Grupul german Deutsche Bahn AG, jucător de top pe piața de logistică și transporturi, își menține trendul ascendent din ultimii ani, înregistrând în prima jumătate a anului 2017 creșteri semnificative ale afacerilor la nivel global.

Segmentul logistic, reprezentat de DB Schenker, a înregistrat volume de marfă mai mari în această perioadă, în special transporturile aeriene, care au crescut cu 11,4 procente și transporturile maritime, care au generat venituri mai mari cu 8,9 procente, comparativ cu anul 2016.

O evoluție pozitivă prezintă și serviciile logistice, care au determinat o majorare a veniturilor cu 5,7 procente, ajungând la aproximativ 1,3 miliarde de euro în primele 6 luni ale anului 2017.

DB Schenker în România

În România, DB Schenker își menţine poziția de lider de piață în industria de transport şi logistică, finalizând anul precedent cu o cifră de afaceri de aproximativ 107 milioane de euro.

În 2016, transporturile feroviare şi volumele de marfă transportate pe cale rutieră au crescut cu 23 de procente, respectiv 9 procente, faţă de anul precedent, iar formalităţile vamale și serviciile logistice au înregistrat venituri mai mari cu 17 procente, respectiv 9 procente. Volumele de marfă transportate pe cale maritimă s-au majorat cu 18 procente. De asemenea, ușoare creșteri au înregistrat divizia de târguri şi expoziţii, proiectele speciale şi operatoria portuară.

Rezultatele financiare pozitive se datorează strategiei de business a grupului prin intermediul căreia s-a urmărit orientarea puternică către piață și clienţi, cu accent pe industriile cu un mare potențial de dezvoltare. De asemenea, intensificarea investițiilor strategice în tehnologia logisticii și în inovație a fost un alt factor cheie, care a avut un impact deosebit în direcția eficientizării soluțiilor de transport și a automatizării operațiunilor specifice.

Grupul Deutsche Bahn

Grupul Deutsche Bahn AG este furnizor global de servicii logistice şi transport, ce opereză în peste 130 de țări, având un număr de peste 300 000 de angajaţi.

Pe piaţa locală Deutsche Bahn AG este prezent prin trei divizii: DB Schenker - divizia de transport și logistică, DB Cargo - divizia de expediţii feroviare și DB Schenker Shared Service Center, divizia care asigură servicii de contabilitate pentru toate entitățile DB Schenker din Europa.

 

Ultima actualizare: 11.08.2017

Privire de ansamblu

La începutul paginii