Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor.  OK
. .

The page is printed

Știri

Transport de peste 100.000 tone de componente pentru termocentrale în Egipt

Până în luna septembrie, DB Schenker va transporta în Egipt un total de 100.000 de tone şi 400.000 m³ de marfă pentru Siemens AG, care construieşte una dintre cele mai mari termocentrale pe gaze din lume.

Proiectul este parte a unui amplu program al autorităţilor egiptene de creştere a capacităţilor de producere a energiei electrice, care să acopere consumul în creştere.

Componentele individuale includ turbine, generatoare, transformatoare și cuptoare, fiecare dintre acestea putând cântări aproape 500 de tone.

Componentele grele din Europa și din SUA sunt expediate direct în portul din Burullus. Piesele de schimb din Asia sosesc mai întâi în portul din Alexandria. Acolo, acestea sunt reîncărcate pe navele de coastă, care pot accesa portul din Burullus, aflat la aproximativ 80 de kilometri depărtare.

DB Schenker a întreprins acţiunile de pregătire necesare pentru a se asigura că toate componentele masive pot fi descărcate în portul Burullus: adâncimea a trebuit să fie mărită la 5,50 metri, în timp ce căi de acces și facilități de depozitare temporare trebuiau construite. A fost instalată o macara de 600 de tone pentru descărcarea componentelor individuale pe semiremorcă. Portul Burullus este la doar 16 kilometri de șantier.
Toate cele trei termocentrale îşi urmează cursul încă de la sfârșitul anului 2016.
Proiectul prevede dezvoltarea a trei termocentrale greenfield la Beni Suef, Burullus şi New Capital, termenul de finalizare fiind sfârşitul anului 2018, cu faze interimare de finalizat în 2017.

Burullus – fapte şi cifre despre cel mai mare proiect din istoria Schenker Deutschland:

• O singură turbină cu gaz cântărește 482 de tone. Acest lucru este egal cu greutatea a 100 de elefanți sau 32 autobuze urbane.

• DB Schenker transportă opt turbine de această dimensiune și alte 240 de componente care cântăresc mai mult de 50 de tone fiecare, pe porțiunea Deltei Nilului din Egipt.

• Un mic port de pescuit aflat la 16 kilometri de șantier a fost reconstruit complet în cinci luni pentru a permite manipularea pieselor de mari dimensiuni: pe canalul şi bazinul din proximitate au avut loc lucrări de dragare la o adâncime de 5,5 m, digul a fost extins cu 150 metri, s-au construit 1,500 de metri de drum de acces, 6,000 de metri pătrați de spațiu de depozitare și un dig de 125 metri a fost consolidat.

• DB Schenker colectează componentele gigantice produse la fabricile din întreaga lume: turbine cu gaz din Berlin, generatoare din Mülheim, Germania și Charlotte din statul american Carolina de Nord. Transformatorii provin din Weiz, Austria și Zagreb, Croația. Condensatoarele și piesele pentru turbinele cu abur provin din Banten, Indonezia, în timp ce 192 de module pentru cele opt cuptoare sunt produse în Ulsan, Coreea de Sud.

316,000 de metri cubi de componente ale altor termocentrale sunt livrate pe cale maritimă sau aeriană.

• Construcția stațiilor electrice din Egipt reprezintă, de asemenea, un record pentru Siemens. Compania a semnat contractul cu Cairo în iunie 2015 pentru construirea a trei termocentrale şi douăsprezece parcuri eoliene, cu un total de 600 de turbine. Odată ce acestea își desfășoară activitatea la capacitate maximă, producția de energie a Egiptului va creşte cu 50 de procente.

Ultima actualizare: 03.07.2017

Privire de ansamblu

La începutul paginii